Säljtester

I samarbete med vårt systerföretag Confident Approach AB som arbetar över hela Europa med testet för säljare erbjuder vi säljhindertesten i rekrytering och/eller utveckling av säljare.

Säljtester

SPQ Gold/FSA Säljhindertestet

är det enda testet i sitt slag som mäter en säljares förmåga att initiera kontakt med möjliga kunder. På säljspråk; kommer denna kandidat att göra det antal kundbesök, samtal etc för att nå sin kvota eller vad är det som gör att hen inte når upp till den säljproduktivitet som krävs. 

I samarbete med vårt systerföretag Confident Approach AB som arbetar över hela Europa med testet för säljare erbjuder vi säljhindertesten i rekrytering och/eller utveckling av säljare. 

Testet används vid såväl urvalsprocessen när du rekryterar säljare som vid utveckling av säljorganisationer för att ta reda på vilka Säljhinder och vad vi kallar Skenhinder som minskar säljarens förmåga att nå sin potential när det kommer till prospektering.

Testet är unikt i sitt slag, håller hög kvalitet och rekryterar ni fortfarande lågpresterare och kanske missar en och en annan högpresterare täpper användningen av detta test till den luckan. 

Är det så att säljare tappar sin produktivitet eller har svårt att upprätthålla den trots investeringar i säljträning så kan detta test tala om vilka åtgärder som behöver sättas in.

Se Exempel på SPQ*Gold/FSA rapporter för Robert och Mattias; Hög resp Lågpresterande Säljare; 

SSPA Säljstilstestet

Det unika med Säljstilstestet är inte att det mäter Säljstilar för det finns det fler test som gör. Det unika är att detta test bygger på en studie med över 300 000 säljare hur de säljer. Det man fann var sex olika sätt att sälja som matchar sex olika sätt att köpa in på.

De flesta säljare nyttjar en eller två av dessa stilar och fungerar då väl med kunder som köper in på samma sätt.  En framgångsrik säljare som av olika skäl behöver sälja till en ny målgrupp som inte köper in på samma köpstil som säljaren har blir helt plötsligt en medioker säljare.

Testet används för att förstå vilken säljträning säljorganisationen behöver, varför vi kanske har svårt att lyckas med ett nytt kundsegment, varför några av våra säljare misslyckas när de gör karriär från att vara fältsäljare till att bli Key account etc.

I samarbete med vårt systerföretag Confident Approach AB som arbetar över hela Europa med tester för säljare erbjuder vi säljstilstesten i rekrytering och/eller utveckling av säljare.

Se Exempel på Säljstilsrapport