fbpx

Samtal:
08 – 446 4940

Teamrapporter

Utveckla teamets styrkor

Belbin Team-rapporten bedömer hur en grupp individer kommer att samarbeta som ett team. Den beskriver vilka som kan ta på sig vilket arbete inom teamet och var det kan finnas luckor eller överlappningar i beteendebidragen. Vi kan förstå våra egna bidrag till Belbin Team-rollen, men detta har begränsad nytta om vi inte delar den informationen med andra. För att bygga och odla fantastiska team behöver teammedlemmar förstå, känna igen och maximera andras beteendestyrkor, samtidigt som man hanterar och begränsar associerade svagheter. När du har slutfört självuppfattningsinventeringen och fått feedback från andra, hur kan du övergå från individuell till teamutveckling?

En Belbin Team-rapport är nästa steg. Den kan användas för:

 • Hjälp med att forma ett nytt team
 • Diagnostisering av orsakerna till ett underpresterande team
 • Sätta samman ett projektteam
 • Utforska styrkor och svagheter hos ett befintligt team
 • Kontrollera att varje teammedlem utnyttjas till sin fulla potential
 • Säkerställa att rätt person används för varje uppgift i teamet
 • Utforska teamets eller gruppens kultur när det gäller Team Roles
 • Identifiera luckor inom ett team med sikte på att rekrytera en ny teammedlem

Hur kan jag skaffa en Belbin Team-rapport?

När Belbin Individuella rapporter har genererats för alla medlemmar i teamet kan du skapa Belbin Team-rapporten.

Om du köper dina Belbin-rapporter från den här webbplatsen med ett kreditkort kan du lägga till dem i din köp av Belbin Individuella rapporter. Om du föredrar att få en faktura, kontakta oss bara.

Om du överväger att använda Belbin med över 100 individer, var god kontakta oss genom formuläret längst ned på den här sidan.

Det finns olika sätt att utnyttja alla tillgängliga Belbin-rapporter. Låt oss hjälpa dig att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet för dig.

Anslut dig till de tusentals organisationer runt om i världen som redan drar nytta av Belbin-rapporterna och metoden.

Låt oss börja en konversation.

stockholm region
region kronberg
postnord

Hur ser en Belbin Team-rapport ut?

När alla Belbin Individuella rapporter har genererats kan du besluta vilka som ska inkluderas i Belbin Team-rapporten.

Belbin Team-rapporten består av 7 sidor med råd och insikter.

Du kan ladda ner en provrapport här.

Ett par ord av försiktighet: Vi rekommenderar inte att Belbin Team-rapporten delas ut till varje teammedlem. Den är där som en guide för handledaren och behöver förstås innan den används. Belbin Team-rapporten kommer med en användbar guide som framhäver några potentiellt känsliga områden för återkoppling.

Belbin Team-rapporten är inte avsedd som ett definitivt dokument. Trots allt kommer typen av team du arbetar med, målen, tidsramarna och hierarkin att påverka hur teamet behöver fungera.

Belbin Team-rapporten är ett utmärkt verktyg för att initiera meningsfulla och produktiva samtal samt för att sätta igång teamet på resan att bli så bra som det kan vara.

Om du är osäker på hur du får ut mesta möjliga av Belbin Team-rapporten, eller någon av Belbin-rapporterna, är du välkommen att delta i en Praktisk dag eller bli Belbin-ackrediterad.

7 sidor med konversationsstartare...

Översikt över Team Role-sammansättning: Perfekt för handledaren – har en sammanfattning av allas data i en rapport.

 • Potentiella bidrag: Vem är bäst lämpad att spela var och en av de nio Belbin Team Roles inom teamet? Vissa personer kan dyka upp två eller tre gånger, medan andra bara en gång, men alla kommer att nämnas. Om det finns en Team Role-lucka – det vill säga att ingen visar en tendens till en särskild Team Role, kommer gapet att framhävas. Denna sida skapas för högst 15 teammedlemmar.
 • Team Role Circle: En snabbguide till övningen som finns här: Team Role Circle-övning. Denna sida skapas för högst 15 teammedlemmar.
 • Jämförelse mellan individ och team: Visar teamets genomsnittliga poäng för en Team Role jämfört med den individ som har högst poäng, för att visa hur beroende teamet kan vara av en särskild individ för att spela den rollen. Utmärkt för efterträdelsesplanering!
 • Starka exempel på Team Roles: Framhäver de som inte bara har en styrka i en viss Team Role, utan visar den i överflöd och spelar den till bästa fördel.
 • Genomsnitt för Team Roles: Genomsnitten för teamet, tillsammans med en beskrivning av den potentiella kulturen – detta kan användas för team/avdelningar/organisationer… De potentiella användningsområdena är oändliga.
 • Övergripande svar från observatörer: En sammanställning av alla observatörord som har kryssats för den gruppen av individer. Om du vill sätta samman en vision/missionsförklaring är detta en utmärkt plats att börja!

Kostnader

Om du avser att använda Belbin regelbundet och skulle vilja använda hela utbudet av Belbin-rapporter, vänligen kontakta och prata med en medlem av Belbin-teamet. Genom att förstå hur du planerar att använda Belbin-rapporterna kan vi ge dig användbara råd och erbjuda de mest kostnadseffektiva alternativen.

Hämta Belbins teamutvecklingsguide

Få de senaste nyheterna från Belbin -

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Tack

Du kommer nu att få våra utskick från Belbin Sverige AB.

Vi kontaktar dig inom kort och ser fram emot att få ha dig i vårt nätverk.