Shaper

Ger den nödvändiga drivkraften till teamet så det fortsätter röra sig och inte tappar fokus eller fart.

Shaper

Ger den nödvändiga drivkraften till teamet så det fortsätter röra sig och inte tappar fokus eller fart.

Styrkor: Utmanande, dynamisk, trivs under press. Har drivkraft och mod att övervinna hinder.

Tillåtna svaheter:Benägen att provocera, förolämpar andras känslor

Bli inte förvånad över: Kan riskera bli aggressiv och på dåligt humör i sitt försök att få saker gjorda.

Karaktäristika

Shapers är mycket motiverade människor med en massa nervös energi och ett stort behov av att lyckas. Deär vanligen aggressivt utåtriktade med en stark vilja. Shapers tycker om att utmana andra och de vill vinna. De tycker om att leda och pusha på andra för handling. Om det uppstår hinder hittar de en väg runt dessa. Envist och självsäkert tenderar de att visa starka känslor som svar på varje besvikelse eller frustration. Shapers är uppriktiga, diskussionsbenägna och kan sakna social förståelse. Det är den mest konkurrerande teamrollen.

Funktion

Shapers är vanligen bra chefer eftersom de genererar handling och framgång under press. De är utmärkta på att tända ett team och är mycket användbara i team där politiska komplikationer tenderar att hindra framgång; Shapers har förmåga att resa sig över denna sorts problem och pressa framåt utan hänsyn. De är lämpliga att vidta nödvändiga förändringar och drar sig inte för att fatta impopulära beslut. Som namnet anger försöker de utöva inflytande på gruppens diskussioner eller aktiviteter. De är troligen de mest effektiva medlemmarna i ett team för att garantera positiv handling.

Se vår film - vad är Belbin?

Filmen ger dig en kort och snabb guide till Belbin Teamroller, vad det är och vilken nytta individer, team och organisationer kan ha av att känna till sina styrkor. Resultatet blir framgångsrika team.