fbpx

Med Belbin Team Skills förstår och nyttjar Postnords 1700 ledare utväxlingen av att rekrytera olikhet till sina 350 ledningsgrupper.

Click here to view Inger Melkersson Jansson’s profile Inger Melkersson Jansson

Patrik Ågren ansvarig för ledarskap och kompetensutveckling på Postnord Sverige AB behövde ett pålitligt och enkelt teamutvecklingsverktyg när de genomför en ledarskapstransformation som omfattar 1700 personer med en chefs eller ledartitel.

”Vi använder idag Belbin för att jobba igenom samtliga ledningsgrupper på nivå 1-4 för att skapa en känsla för hur vi är som team och få en större förståelse för olikhet och bygga på individuella styrkor.”

Vi använder Belbin i både ledarskapsutbildningen och hjälper ledningsgrupperna hur de arbetar tillsammans. Medarbetarna får högre förtroende för sin chef när man märker att ledningsgruppen jobbar bättre ihop. Ledarna skapar ett bättre arbetsklimat med engagemang och arbetsglädje genom att använda Belbin. Resultatet blir en bra temperaturcheck – hur rekryterar vi till våra ledningsgrupper, utgår vi bara från oss själva? Det ger också ”det här behöver vi jobba på, vem ska kliva fram och ta ansvar i olika skeden”. Det ger för oss en varseblivning på individnivå – hur formar du din ledningsgrupp.

”Det bästa med att arbeta med Belbin är deras höga servicegrad, snabbhet, de är fantastiskt trevliga och kreativa, smidigt att kunna ackreditera digitalt – hjälper oss utbilda egen personal som arbetar med Belbin Team Skills® internt. Bra prisbild, jag är jättenöjd.”

”Jag gillar när jag ser leenden hos medarbetare när de får läsa sin Belbinrapport under workshopen – och inser ”Den har fångat hur jag är som en unik individ.”

Till en början var man inom Postnord tveksam till att ta in Belbin eftersom man använde Jungs Type indikator Index i sin rekryteringsprocess. Patrik kunde visa och förklara hur väl det passa att använda Belbin Team Skills® som mäter hur individer bidrar, relaterar och samverkar med andra. Nu är man mycket nöjda.

Postnord är ledande inom logistik och kommunikation till och från Norden. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med HK i Solna. Läs mer på www.postnord.com.

Belbin Sverige AB

Bra team börjar med Belbin. Använd Belbin Team Skills för att hjälpa era team till bättre resultat och era ledare till bättre beslut. Belbin Sverige AB representerar Belbins forskning om att förutsäga teams framtida prestation och ackrediterar interna och externa handledare. läs mer på www.belbin.se

Vill ni också få större förståelse för olikhet i beteenden som ger större uteffekt för era ledningsgrupper och ledare?

Skriv ett mail till inger@belbin.se eller skicka ett DM här på Linkedin för att boka ett snabbt infomöte.

På mötet kommer du att få veta

1.     Om Belbin Team Skills® passar ert företag/organisation

2.     Om Belbin är ert bästa val för att förstå och nyttja olikheten i hur individer bidrar, relaterar och samverkar med varandra.

3.      Vilka steg ni behöver ta för att lyckas med teamutveckling och rekrytering av olikhet till ledningsgrupper precis som Patrik på Postnord.

 

belbin konsult

Peter Tolstoys
berättar om utbildningen
och hur det är att arbeta med Belbin® Teamroller

Belbin Teamroller är ett mycket bra verktyg för att hjälpa grupper att utvecklas till effektiva team och få teamet att använda alla medlemmars styrkor. Jag tror på ständig personlig utveckling och att en öppen dialog och tillit främjar nya idéer och arbetssätt.

Bli kontaktad av oss

Maximera teamets potential med belbin®

Du kommer att vara i gott sällskap

stockholm region
region kronberg
postnord

Få de senaste nyheterna från Belbin -

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!