fbpx

Samtal:
08 – 446 4940

Belbin Teamroller & Glädjen i julhandeln

Det går inte att undvika...

Adventskalendrarna är öppnade och Michael Bublé Michael sjunger
 It’s beginning to look a lot like… Christmas!

Men, har du shoppat än? Här på Belbin varierar vi från ”självbelåtna” till ”känner ännu inte paniken”.

Frågan är: hur tacklar varje Belbin Teamroll glädjen med julhandeln?

Implementer

Den självbelåtne – har redan gjort sitt. Följde samma plan som förra året – börja i ena änden av varuhuset och jobba dig igenom. Ingen panik i sista minuten, inget flaxande – bara organiserade presentköp. Julen har ett eget Excel-ark. Och julkorten? Redan skickade med printade adresslappar.

Specialist

Var så uppslukad att de inte insåg att det bara var två veckor kvar till den stora dagen. Njuter av att hitta obskyra presenter relaterade till sina nära och käras hobbyer. Har – efter att ha undersökt specifikationer och recensioner på djupet – bett tomten om en kamera och kan inte vänta med att börja läsa manualen på juldagsmorgonen.

Coordinator

Om de inte har delegerat det hela – det är trots allt vad personal shoppers är till för – kommer de gladeligen att matcha rätt ”upplevelse” med rätt mottagare. Gin-kurs för moster Lisa? Perfekt.

Shaper

Väntar till julafton. Sedan: På era platser, Klara färdiga.. GÅ!

Teamworker

Ägnar mycket tid åt att oroa sig – har de glömt någon? Har de spenderat lika mycket på var och en? Kommer hen att gilla det? Har hen redan fått en sån? Skulle hen föredra grönt eller blått? De kanske kämpar med pressen, men de har förmodligen lyckats hitta de mest omtänksamma och uppskattade presenterna av alla.

Resource Investigator

Det började så bra, och de hittade de bästa Black Friday-fynden. Men nu är det faktiskt december, var är den listan? Låt oss erkänna det: tristessen smög sig på och de blev distraherade. Ser ut som en ny julaftonstur till macken är på sin plats.

Plant

De kan ha haft en miljon idéer, men om ingen av dem är bra kommer det att finnas en rad besvikna ansikten. Lyckligtvis lyckas de få till de mest kreativa, originella presenterna då och då, och detta kompenserar för nästan-katastroferna. Deras okonventionella presenter är de som alla ser fram emot att få.

Monitor Evaluator

Låter sig inte påverkas av reklamen på TV:n, de glansiga annonserna i
söndagstidningarna eller de irriterande jinglarna på radion. Tittar på önskelistor, analyser som presenterar erbjudande om prisvärdhet, njutning och livslängd, och köper därefter. Funktionell inslagning – inget oseriöst.

Completer Finisher

Ångesten är skyhög – allt måste vara perfekt. Tröjan måste vara precis rätt nyans av blått; osten från den lilla producenten, skuren i perfekta skiora. När det gäller inslagning, tänk på Rowan Atkinsons karaktär från Love Actually. Uppmärksamhet på detaljer är av största vikt.

Hur köper du julklappar?

Kom ihåg att vi alla har en underbar blandning av alla dessa nio Belbin Teamroller – det här är bara för lite julkul!

Karin Hallendahl
berättar om samarbetet
med Belbin®

I min roll som ledarskapsutvecklare kan jag starkt rekommendera Belbin som ett verktyg för att utveckla team och främja samarbete. Belbins enkla och förklarande metodik ger oss möjlighet att anpassa och fördjupa vårt arbete beroende på behov och tid. Dessutom har samarbetet med Belbin Sverige varit generöst och stöttande, vilket har varit ovärderligt för oss i processen.

Om du vill förbättra samarbetet och effektiviteten i dina team, ge Belbin en chans. Du kommer att upptäcka nya insikter om dig själv och dina styrkor.

Bli kontaktad av oss

Maximera teamets potential med belbin®

Du kommer att vara i gott sällskap

stockholm region
region kronberg
postnord

Hämta Belbins teamutvecklingsguide

Få de senaste nyheterna från Belbin -

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Tack

Du kommer nu att få våra utskick från Belbin Sverige AB.

Vi kontaktar dig inom kort och ser fram emot att få ha dig i vårt nätverk.