fbpx

Master Class i Team Skills 22-23 november

Utveckla Din förmåga att leda, utveckla och arbeta i team.

Teamopoly är en gruppdynamisk affärssimulering baserad på aktiv inlärning.

Denna affärssimulering där fem ledningsgrupper försöker bli det mest framgångsrika företaget på en oligopolmarknad utvecklades på The Management College vid Henley för att lära chefer att förstå och ha kunskap att agera för att få sina ledningsgrupper så effektiva som möjligt.

Tack vare samarbete mellan Belbin Sverige och Lars Koverberg Consulting kan vi nu erbjuda en Master Class med syfte att öka Din förmåga att leda, utveckla och arbeta i team.

Vi genomför detta evenemang den 22-23 november-23 i Lövånger Kyrkstad, 5 mil söder om Skellefteå, 9,5 mil norr om Umeå. Vi startar kl 12.00 dag 1 och avslutar 17.00 Dag 2. Så du hinner både hit o hem.

I priset ingår förutom workshopen (Teamopoly), din egen Belbinprofil Inkl individuell feedback och rapporter, en bok om Belbins forskningsresultat och mycket lärande bland likasinnade som vill utveckla sin förmåga och kunskap om hur team fungerar och hur du själv leder och arbetar i ett team. Övernattning i enkelrum, kaffepauser, två luncher och en middag ingår också.

Pris: 9.650kr per person. Du kan delta själv eller tillsammans med andra i ditt team.

Vid anmälan senast den 13/10 är priset 8.900kr + moms.

Bland företag som använt/använder sig av Teamopoly finns Saab Aircraft, Volvo Lastvagnar, Swedbank, Rezon, Marina Läroverket, Pharmacia & Upjohn AB, Whirlpool Svenska AB, IHM, Telia, GDM mfl.

Citat från chefer som deltagit på Teamopoly®

”Det bästa som har hänt mig på 15 år”

”Det var mycket jobbigt men lärorikt och jag har nu förändrat hela min ledningsgrupp”

”Nu förstår jag Dr Belbins forskning”

”Jag har byggt hela min styrelse efter dessa principer”

”Trodde aldrig det kunde vara så kul att lära sig”

”Jag använder det varenda gång på de 25 högsta cheferna i organisationen när jag går in som ny HR Direktör. På två dagar får jag veta det som annars tagit mig ett år att få reda på”

Bakgrund

TEAMOPOLY® utvecklades i samband med Dr Meredith Belbins forskning vid Henley om vinnande managementteam och hur man kan förutsäga teamens framtida prestation beroende på sammansättningen.

Simuleringen bygger på att vi sätter ihop fem team som i konkurrens med varandra för att spela en omgjord version av spelet Monopol där vi plockat bort slumpen ur själva spelet.

Innehåll

TEAMOPOLY® är en psykologisk företagssimulering som exponerar deltagarnas beteende i team, teamets beteende beroende på sammansättning och delar av företagskulturen.

I simuleringen ingår;

  • Belbin Teamrollanalys av deltagarna,
  • teori om teamutveckling och resultaten av Dr Meredith Belbins forskning om vinnande managementteam,
  • upplevelser i företagssimuleringen av eget, andras och gruppers förhållningssätt till strategi, affärsutveckling och gentemot varandra som grupp och individ,
  • återkoppling för att bygga insikt baserad på det som faktiskt hänt
  • återkoppling av individuell teamrollanalys.
  • Teamen sätts ihop med individer med så lika teamrollbeteenden som möjligt just för att åskådliggöra principen bakom Team Skills att ‘Lika barn leka inte bäst’.

Målgrupp

Chefer, projektledare, säljare och individer som ofta arbetar i team och behöver öka sin förståelse för sammansättningen betydelse och dess påverkan på gruppens arbetssätt positivt och negativt.

HRM personal som söker ett praktiskt verktyg för att visa på sammansättningens betydelse för teamets resultat, hur individer bidrar, relaterar och samverkar med varandra i team.

Praktiska detaljer

Inför workshopen får du besvara hur du arbetar tillsammans med andra i en Belbin Självskattning. Därefter frågar vi 6-8 personer i din närhet, chefer, medarbetare mfl hur de ser på dina styrkor med Observatörens Syn. Skattningarna besvaras online.

Svaren sammanställs i dina individuella Belbinrapporter som du får feedback på i samband med workshopen, du får även individuell feedback i ett uppföljande Teams möte för att säkerställa att du få den uteffekt du kan och vill få. Vi tittar också på vad detta innebär för din utveckling som chef och ledare.

Belbin har identifierat nio olika kluster av beteenden – bidrag som människor kan ge på arbetet. Dessa kallas Belbin Teamroller. Varje teamroll har styrkor (bidraget som ges genom att använda rollen) och tillhörande svagheter (möjliga nackdelar med att använda rollen). Det är vanligt att ha några föredragna Teamroller och att uppvisa både styrkor och svagheter i dessa.

Regler för Teamopoly

Den här oligopolmarknaden har förstås sina egna regler. För att du ska kunna förbereda dig skickar vi ut reglerna till dig i god tid.

Anmälan & Fakturering

Anmälan kan också göras här.

Anmäl dig snarast, dock senast den 27/10 till inger@belbin.se eller lars.koverberg@koverberg.se

Vid anmälan senast den 13/10 är priset 8.900kr + moms. Senare 9.650kr + moms.

Anmälan är bindande, annan person kan dock delta i ditt ställe. Bekräftelse på bokad plats skickas från inger@belbin.se

Mailfaktura eller elektronisk faktura, vänligen ange fakturaadress med referens och mailadress för fakturan.

Frågor

Besvaras gärna av Inger Melkersson, Belbin Sverige AB, 072-702 0797

belbin konsult

Peter Tolstoys
berättar om utbildningen
och hur det är att arbeta med Belbin® Teamroller

Belbin Teamroller är ett mycket bra verktyg för att hjälpa grupper att utvecklas till effektiva team och få teamet att använda alla medlemmars styrkor. Jag tror på ständig personlig utveckling och att en öppen dialog och tillit främjar nya idéer och arbetssätt.

Bli kontaktad av oss

Maximera teamets potential med belbin®

Du kommer att vara i gott sällskap

stockholm region
region kronberg
postnord

Få de senaste nyheterna från Belbin -

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!