fbpx

Samtal:
08 – 446 4940

Hur funkar Belbin teamroller på kräftskivan?

Introduktion

Någonsin undrat vad som händer när du blandar Belbin teamroller med en svensk kräftskiva? Håll i hatten, för nu dyker vi in i en värld där teamdynamik möter kräftklädd kaos. Det är som ”Kontoret” möter ”Vikingarna” – men med mer skaldjur.

Belbin teamroller: Kräfteditionen

Plant: Den vilda tänkaren i gänget, alltid med förslag som ”Tänk om vi får kräftorna att flyga?” eller ”Hur vore det med en kräft-tema opera?”

 

Resource Investigator: Fynd jägaren, alltid på jakt efter bästa affären på kräftor, även om det innebär att förhandla med en fiskare som heter Sven klockan 3 på morgonen.

 

Coordinator: Den bossiga typen, beväpnad med en anteckningstavla och en allvarlig kärlek till kräftor. De bestämmer, och de har förklädet för att bevisa det.

 

Shaper: Fest djuret, som ser till att kräftskivan är mer rockande än ett vikingaskepp i en storm.

 

Monitor Evaluator: Den förnuftiga, alltid där för att påminna Plant att kräftor faktiskt inte kan flyga (festförstörare).

 

Team Worker: Den sociala fjärilen, som fladdrar runt och ser till att alla har tillräckligt med kräftor och påminner dem om ”inget dubbeldoppande” regeln.

 

Implementer: Den som fixar, ställer upp bord, lagar kräftor och blir ibland insnärjd i festgirlanger.

 

Completer Finisher: Perfektionisten, som är besatt av den exakta vinkeln på kräftservetterna och den precisa tonhöjden i ”knäppet” när du knäcker en kräftklo.

 

Specialist: Kräftgurun, som reciterar kräft poesi och möjligen har en djupare relation med krustaderna än med faktiska människor.

Belbin teamroller på kräftskiva

Olika scenarion på kräftskivan

Scenario ett – Planeringen: Kaos uppstår när teamet försöker komma överens om ett tema. Plant föreslår ”Kräftor i rymden,” medan Specialist insisterar på en kräftsonett uppläsning.

 

Scenario två – Förberedelsen: Resource Investigator återvänder med en lastbil full av kräftor, Implementer bygger en kräftfästning, och Shaper startar festen tidigt (med kräftorna).

 

Scenario tre – Festen: Kräftorna serveras, sångerna sjungs och Coordinators anteckningstavla blir en dansrekvisita. Specialist serenaderar en kräfta.

Slutsats

Belbin teamroller på en svensk kräftskiva kan bli som en komedi av misstag med en skaldjurs tvist. Det är en vild åktur av samarbete, kreativitet och kräftdjur. Så nästa gång du planerar en kräftskiva, varför inte slänga in några Belbin teamroller? Det blir kul!

belbin konsult

Peter Tolstoys
berättar om utbildningen
och hur det är att arbeta med Belbin® Teamroller

Belbin Teamroller är ett mycket bra verktyg för att hjälpa grupper att utvecklas till effektiva team och få teamet att använda alla medlemmars styrkor. Jag tror på ständig personlig utveckling och att en öppen dialog och tillit främjar nya idéer och arbetssätt.

Bli kontaktad av oss

Maximera teamets potential med belbin®

Du kommer att vara i gott sällskap

stockholm region
region kronberg
postnord

Få de senaste nyheterna från Belbin -

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!