Belbin arbetar med skolan Marina Läroverket

Skolan är inte större än att vi kan erbjuda dig både trygghet och kamratskap

Belbin & Teamopoly tillsammans med Marina Läroverket

Belbin Teamroller är ett mycket bra verktyg för att hjälpa grupper att utvecklas till effektiva team och få teamet att använda alla medlemmars styrkor. Jag tror på ständig personlig utveckling och att en öppen dialog och tillit främjar nya idéer och arbetssätt.

David Stefansson
berättar om samarbetet
med Belbin®

Det är både kul och givande! 

För våra elever är detta en utmanande och stimulerande heldag. Elevers kommentarer efteråt brukar vara att det var svårt, stressigt, spännande och väldigt kul (emellanåt).

Hur är det att spela Teamopoly?

Det är en dag som sticker ut från elevers vanliga skoldag och en dag som dom kommer ihåg. Det blir en ”på riktigt”-känsla när ett företag kommer till skolan och leder en workshop under en hel dag.

Vilka effekter har ni fått av Teamopoly?

Efter vår Teamopoly-dag åker vi i väg på en skärgårdsresa med våra elever där resan bland annat handlar om att eleverna ska reflektera kring hur dom har jobbat tillsammans med varandra under det gångna läsåret; detta med hjälp av Belbinteorin och dom erfarenheter dom fått med sig från Teamopoly-dagen. Andra specifika effekter från Teamopoly-dagen kan vara att elever fått syn på beteenden hos sig själva dom vill fortsätta utveckla, eller det omvända, att elever kommit till insikt om beteenden dom vill träna på att förändra framöver.

Skulle ni rekommendera andra skolor eller företag Belbin Teamroller?

Absolut! Det känns särskilt relevant i och med att vi är ett samhällsprogram med beteendeinriktning. Vårt programnamn är Ledarskap och kommunikation. Begreppen ledarskap och kommunikation är båda två centrala i Belbinteorin. Vi använder Belbinteorin som ett underlag för att tillsammans med elever diskutera hur ledarskap och kommunikation kan utvecklas till det bättre.

Bli kontaktad av oss

Maximera teamets potential med belbin®

Du kommer att vara i gott sällskap

stockholm region
region kronberg
postnord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.