fbpx

Samtal:
08 – 446 4940

5 saker dina säljare inte berättar för dig

Christer B Jansson, delar med sig av erfarenheter från sin karriär inom försäljning och träning av säljare och betonar att det är vanligt att säljare inte delar med sig av sina problem. Han identifierar fem vanliga hinder och ger råd till försäljningschefer om hur de kan hantera dem:

Många säljare kämpar med obehag när de kontaktar potentiella kunder, men de kanske inte ens är medvetna om sina hinder. Försäljningschefer uppmanas att identifiera och adressera dessa hinder genom öppna samtal och användning av tester om nödvändigt.
Ibland tappar säljare motivationen utan att kommunicera det tydligt till sin chef. Försäljningschefer bör vara uppmärksamma på signaler och erbjuda stöd utan att döma för att hjälpa säljarna att hantera utmaningarna.

Vissa säljare har motstånd mot att ta kontakt med nya kunder, men de kanske inte erkänner det öppet. Chefer uppmanas att hjälpa till att eliminera dessa hinder och skapa en kultur där säljare kan få stöd utan att känna sig dömda.

Negativa attityder gentemot försäljningsyrket kan påverka säljare utan att de delar det med sin chef. Försäljningschefer bör förmedla en positiv syn på försäljning och skapa en miljö där säljare känner sig stolta över sitt arbete.
Uttråkning och tankar på att byta jobb är vanliga bland säljare, men de kanske inte kommunicerar det. Chefer bör motivera och belöna säljare på ett sätt som passar deras individuella behov för att undvika uttråkning och motivationsbrist.
Genom att vara uppmärksam på och aktivt hantera dessa hinder kan försäljningschefer stödja sina säljare och bidra till förbättrad produktivitet och måluppfyllelse.

Du finner hela artikeln på denna länk: https://www.saleseffect.se/5-saker-dina-saljare-inte-berattar-for-dig/

Länk till webinaret om dessa fem situationer: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_pR4N95HRRSe3Tp_R4dH43g

Karin Hallendahl
berättar om samarbetet
med Belbin®

I min roll som ledarskapsutvecklare kan jag starkt rekommendera Belbin som ett verktyg för att utveckla team och främja samarbete. Belbins enkla och förklarande metodik ger oss möjlighet att anpassa och fördjupa vårt arbete beroende på behov och tid. Dessutom har samarbetet med Belbin Sverige varit generöst och stöttande, vilket har varit ovärderligt för oss i processen.

Om du vill förbättra samarbetet och effektiviteten i dina team, ge Belbin en chans. Du kommer att upptäcka nya insikter om dig själv och dina styrkor.

Bli kontaktad av oss

Maximera teamets potential med belbin®

Du kommer att vara i gott sällskap

stockholm region
region kronberg
postnord

Hämta Belbins teamutvecklingsguide

Få de senaste nyheterna från Belbin -

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Tack

Du kommer nu att få våra utskick från Belbin Sverige AB.

Vi kontaktar dig inom kort och ser fram emot att få ha dig i vårt nätverk.